HVORDAN OG HVAD OM MUNDEKAPERNE BRUG OG TOLD I SPANIEN

MADRID – Som det er velkendt, gælder forpligtelsen til at bære mundmasker for hele Spanien, hvis den halvanden meter lange sociale afstand ikke kan opretholdes på offentlige steder, både lukket og i det fri. Denne nye korona-foranstaltning har været i kraft siden 21. maj og er blevet opretholdt siden 21. juni, selv efter undtagelsestilstanden. For nylig er der imidlertid rapporteret om nye koronaudbrud i flere områder i Spanien, hvilket førte til indførelsen af ​​et krav til mundmaske i Catalonien, Extremadura og Balearerne.

Men mange mennesker, der er på ferie eller rejser til Spanien, har spørgsmål til denne nye maske. Derfor en forklaring om brugen af ​​mundmasker i Spanien. Vi diskuterer ikke, om det er nyttigt, hvad videnskab synes om det og hvad folk synes, men om brugen, forpligtelsen, hvornår og hvordan og bøder.

Denne sommer bliver en maske til sommeren, hvor det er obligatorisk at bære en maske fra lufthavnen i Holland eller Belgien, under dit ophold i Spanien og derefter under hjemrejsen.

Brug af en ansigtsmaske er obligatorisk i Spanien på offentlige veje og i ethvert lukket område til offentlig brug eller åben for offentligheden, når det ikke er muligt at opretholde den sociale afstand på mindst 1,5 meter.

bøder
I de områder, hvor mundmasker er obligatoriske, og overalt i Spanien, hvor folk ikke overholder reglerne for brug af mundmasker, kan der pålægges bøder på 100 euro. Der er allerede blevet pålagt flere bøder siden forpligtelsen til mundmaske i Catalonien. Disse bøder gælder for alle, beboere i Spanien og udlændinge, der er på ferie.

Hvem skal bære en ansigtsmaske
Det er obligatorisk at bære ansigtsmasker for alle, både beboere i Spanien og internationale (udenlandske) besøgende (turister). Så hvis du er fra Holland eller Belgien, og du er eller skal på ferie i / til Spanien, skal du overholde de lokale / lokale regler.

Turister skal bære ansigtsmasker, ligesom indbyggerne i landet uden undtagelse (undtagen undtagelserne nedenfor). Turister kan ligesom beboere i Spanien modtage bøder, hvis de ikke bærer en ansigtsmaske, når de er pålagt at gøre det.

Fra hvilken alder
At bære “mascarillaer” (også kaldet cubrebocas) eller i hollandske masker, masker eller ansigtsmasker (hvad du end vil kalde det) er obligatorisk for alle i alderen 6 år og ældre. Børn fra 3 til 5 år er ikke forpligtet til at bære en mundmaske, men det anbefales.

Offentlig transport, fly og i bilen
Det er obligatorisk at bære en maske i offentlig transport som tog, bus, taxa, sporvogn og metro, på flyet i Spanien og på vej til Spanien eller fra Spanien til Holland / Belgien (de fleste flyselskaber har allerede brug for en maske), i bilen, hvis beboerne ikke bor i samme hus og under alle omstændigheder, hvor flere mennesker er sammen, og de 1,5 meter ikke kan opretholdes.

Butikker og supermarkeder
Det er obligatorisk at bære en mundmaske i mange butikker og supermarkeder og kontrolleres normalt for dette. Hvis du ikke bærer en maske, kommer du undertiden ikke ind i butikken eller supermarkedet. Desuden anmodes det om at desinficere hænderne med hånden, der ifølge loven skal stilles til rådighed for kunderne. Nogle gange skal du bære handsker, men det kræves mindre og mindre.

I en bar eller på terrassen
Hvis du drikker noget ved et bord eller på en bar i en bar, skal disse borde og stole være mindst 1,5 meter fra hinanden. Derfor er det ikke obligatorisk at bære en mundmaske, når du sidder eller står i baren, mens du holder 1,5 meters afstand. Det samme gælder, hvis du sidder på en terrasse.

MEN du står op, og du går til baren, du går på toilettet, du går til et andet bord, du går til buffeten osv. Så skal du bære en maske.

Det anbefales også at bære en ansigtsmaske, hvis du sidder med folk, der ikke bor i samme hus (et fleksibelt arrangement som f.eks. Folk, du er på ferie).

På stranden
Det samme gælder stranden som ved poolen. På stranden skal du holde 1,5 eller 2 meter væk fra andre strandgæster. Udlejere af liggestole vil allerede tage dette med i betragtning, mens der også er mange kommuner, der har folk, der går rundt, som tjekker den sociale afstand og brugen af ​​mundhætter, eller om strande er opdelt i dele på 4 × 4 meter eller større.

Hvis du går i solbadning eller svømmer i havet, behøver du ikke bære en maske, men hvis du går mellem andre strandgæster, og afstanden på 1,5 meter ikke er mulig, eller hvis du går i bad, toilet, omklædningsrum eller til en bar, skal du bære en ansigtsmaske.

I bilen
Hvis du er i en bil alene eller med familie, der bor i samme hus eller beboere, der hører til din rejsefest, behøver du generelt ikke at bære en maske. Men hvis du sidder sammen med andre mennesker, der ikke hører til din rejsegruppe eller bor i samme hus i bilen, er det obligatorisk at bære mundmasker.

Sørg for, at du altid har en ansigtsmaske med dig, for hvis du kommer ud af bilen for at fylder tank, for eksempel, drikker kaffe, spiser noget osv., Bliver du nødt til at bære en ansigtsmaske, indtil du er på en terrasse eller i en bar (med 1,5 meters afstand).

På motorcyklen og cyklen
Generelt er reglen, at hvis du er på en cykel eller på en elektrisk scooter, skal du bære en maske. Men cykling ses stadig ofte som en sport i Spanien, og det er ikke obligatorisk at bære en maske under træning. Tag din egen beslutning og se situationen som den er: Hvis der er mange cyklister, der ikke holder afstand, er det klogt at bære en maske. Dette gælder naturligvis også for den elektriske scooter, mobilitetsscooter og kørestolen.

Undtagelser
Generelt skal alle over 6 år bære en ansigtsmaske, obligatorisk, når afstanden på 1,5 meter ikke kan opretholdes og altid obligatorisk som i Catalonien, Extremadura og Balearerne. Men der er undtagelser.
Mennesker, der af sundhedsmæssige årsager ikke tåler en ansigtsmaske, behøver ikke at bære den (men skal altid tage hensyn til afstanden 1,5 meter eller mere). Så mennesker, der lider af åndenød eller lider af astma, allergi, angst, autisme eller demens, behøver ikke at have en mundmaske.

I nødsituationer eller i tilfælde af force majeure er brug af mundmasker ikke obligatorisk. Det er heller ikke obligatorisk at bære en ansigtsmaske i de aktiviteter, hvor deres brug er uforenelig på grund af deres art. Dette inkluderer sport, svømning eller hvis du vil spise eller drikke noget på en terrasse. Under disse omstændigheder (og der er flere at tænke på) er det ikke obligatorisk at bære en mundmaske.

Sund fornuft
Corona-virussen er ikke væk, den er stadig der, og chancen for infektion og mulige nye udbrud er altid til stede og er også et faktum mange steder i Spanien. Mange mennesker er imidlertid for afslappede med de afslapninger, der har været i kraft siden 21. juni, og udlændinge har ofte andre regler i Spanien end i f.eks. Holland eller Belgien.

Men hvis du kommer til Spanien til din ferie i denne underlige tid, skal du tage ansvar og bruge sund fornuft ved at vurdere visse situationer og tage andre mennesker i betragtning (selvom du synes det hele er latterligt eller overdrevet osv.) .

Hvis du kommer på ferie til Spanien i sommer, eller hvis du rejser til dit andet hjem, er du gæst i Spanien, og du skal respektere de regler og foranstaltninger, der gælder der.

Hvis du ikke gør det, løber du og andre mennesker unødvendige risici, der ikke kun kan bøde, men også kan være sundhedsskadelige og endda dødbringende.

Spanien har stadig et dødsfald på over 28.000 dødsfald i korona med dødsfald af coronavirus, der stadig forekommer dagligt.