Fest og fyrværkeri i Elche – Nit de L’Albá

Wednesday, 14 August 2013

Den 13. august blev der traditionen tro fejret Nit de L’Albá i Elche, som altid afsluttes med et imponerende kæmpe fyrværkeri, der kan ses og høres langt omkring.

Hvert år i de to første uger af august er der festdage i Elche. Festlighederne afholdes til ære for Jomfru Marias optagelse i himlen og er en katolsk begivenhed. Under festugerne er der et stort program med mange aktiviteter, men de helt store højdepunkter er Misteri d´Elx og Nit de L’Albá. Misteri d´Elx er verdens ældste Middelalderforestilling, som fortsat spilles i originalformat. Forestillingen er i to akter, der spilles om eftermiddagene den 14. og 15. august med kostumeprøver i dagene 11. til 13. august.

Nit de L’Albá er altid den 13. august om aftenen og også til ære for Jomfru Maria. Festen stammer tilbage fra Middelalderen, hvor familier ofrede en raket til Jomfruen – en raket per barn. Idag er fyrværkeriet en stor koordineret begivenhed med affyringssteder flere steder i Elche, men dog fortsat også med private, der fyrer af. Det store fyrværkeri starter klokken 23.00 og fortsætter indtil et par få minutter i midnat, hvor det pludselig stopper og al lys i Elche slukkes. I mørket hører indbyggerne i Elche en sang fra Misteri d´Elx. Herefter bliver byen og området oplyst af et helt enormt og stort fyrværkeri, som kaldes Palmera de la Virgen. Raketterne til dette bliver affyret fra kirken Basilica de Santa María.

Afholdes sommerferien i 2014 i en lejet feriebolig fra Novadesta i Gran Alacant og omegn i de første uger i august kan det helt klart anbefales at køre til Elche og opleve de mange begivenheder og selvfølgelig især fyrværkeriet.

Novadesta har i mere end 10 år udlejet og solgt boliger på Costa Blanca kysten. Novadesta teamet gør alt for, at I får en behagelig ferie.

Kilde: comunitatvalenciana.com. Foto: Elche Convention Bureau

« tilbage