Mad og drikke

Rejser til Spanien er mad og drikke oftest en af ​​de store oplevelser, uanset om du går alene? Markedet og kare kober friske ravarer eller finder de autentiske spanske restauranter. Her er Costa Blanca kysten og indlandet et fantastisk omrade med et vaeld af fodevareforsyning.

Frisk fisk er fanget hver dag fra havet, som saelges pa fiskemarkederne tidligt om morgenen og senere pa fiskernes markeder. I restauranter er det typisk grillet fisk, sasom dorada, som serveres eller ogsa caldero (fisk gryderet), som er en specialitet fra regionen.

Pa trods meget fa regnvand dage i foraret danner regionen for at vokse masser af forskellige frugter og grontsager, der kan navne:

Tomater (det meste af aret er is, isaer hvis det anbefales)
Brocoli (Hate for the Year)
Garnet aebler (september til oktober)
Appelsiner, mandariner, klementiner (holdt november – februar)
Citroner (HESTET HELE ARET)
Figs (HATE August)
Mandler (sidste september til oktober)
Jordbaer (holdt april – maj)
Oliven (HATE august – oktober)
Druer (holdt august – oktober)
Omkring dette ar er det et fascinerende syn at kore rundt og se de mange mandeltraeer fulde af hvide blomster. Omras overste mandel er en af ​​verdens bedste mandler: Marcona mandel. Ligeledes efter året er det et fantastisk syn at se de mange appelsinlunde med traeerne fulde af appelsinfrugter.

Spanierne bruger markedet meget som det sted, hvor de kober friske ravarer. I de storre byer som Alicante og Murcia er der store markedshaller, der har vaeret mandag til lordag fra kl. 07.00 til 14.00 (i Santa Pola er der ogsa en mindre fast markedshal med samme abningstider). Her finder du masser af fiskebutikker, slagtere, skinke specialister, bagere, slikalgers, frugt og grontsager boder. Mange med det samme udvalg, men det er tydeligt at se, at hver spanjer kender deres yndlingsbud. I de mindre byer er der et udendors marked en eller to gange om ugen.

Hvis du vil spise ud, skal du huske pa, at spaendingenes spaendingstider er meget forskellige fra skandinaverne. Frokost spises normalt fra kl. 14.00 til 16.00, og aftensmaden er ikke tidligere end kl. 20.00 til omkring midnat og mange steder har restaurantens kokken slet ikke morgenmad for kl. 13.00 og kl. 13.00. 19.30. Til gengaeld har restauranterne ofte mange smaer koldt tapasfade, der kan fa hele dagen, sa du kan have laeg den værste sult.

I den nordlige del af Costa Blanca og ved Valencia dyrkes mange ris, savel som er den vigtigste ingrediens i et omrades hovedretter: paella! Det far mange variationer og mange steder kan du afhente paellaen og tage den hjem.

Selvfolgelig er der ogsa serveret mad fra resten af ​​spanien i restauranterne og der er ogsa masser af restauranter med mad fra andre lande, i byerne er det fra det italienske kokken, mens uden for byerne finder du storre steder med asiatisk mad.

For god spansk mad, bor der ogsa drinks. Spanien er kendt for sin store vinproduktion, og her er Alicante-omradet blevet en stor vinregion med masser af vinmarker. Se saerskilt afsnit om vin. Derudover er sangria en favoritdrink om sommeren. Spanien er ikke kendt som Great Alley, men har faktisk et stort udvalg af spanske ales, som naesten alle er relativt lette og kedelige, dog med stor variation. I Murcia bryder Estrella Levante. Vil du have alkoholfrie drikkevarer, sa man kommer ikke over en granizado typisk med citron smag. Granizado de leche merengada er en lidt mere speciel version, hvor den er med malk.

Spanierne laver generelt meget og drikker og spiser og pa cafeer er det muligt at fa mange forskellige typer kaffe som med en kage for eller ogsa en varm chokolade med churros til. Churros er en slags lange vafler dyppet i chokolade. I Alicante-omradet af Villajoyosa er producenten Valor, der fremstiller chokolade af hoj kvalitet, og i flere byer har sin egen Valor chocolera blandt andet. pa Forklaret i Alicante. Derudover er der i Villajoyosa et chokolademuseum. For den tand er det ogsa et must smag turran, som er omradets specialitet. Turra er en gammel specialitet, der oprindeligt stammede fra maurerne, og der er to typer med mange variationer, den ene er turra mixo, der har en bla jordnoddesmør som konsistens og den anden er turra duro, som har en tykk nougatlignende konsistens. Turran er produceret af Jijona y Turran de Alicante i byen Jijona, hvor med de mange mandelteaer? Bjerget sider er perfekte betingelser for de bier, der producerer honningen, som er en vigtig ingrediens i turrana.

Kilde: spanishfood.about.com

« tilbage