Santa Pola

Santa Pola ligger ved havet ca. 20 km syd for Alicante pa Spaniens kyst. Santa Pola har altid været knyttet til havet, hvor havet har været afgørende for byens økonomi, kultur, gastronomi og befolkningens identitet. I gamle dage fungerede Santa Pola som Elches havneby og havde en af ​​Middelhavets største fiskerflåder.

Det er stadig muligt at opleve fiskerbådene tidligt om morgenen med dagens fangst, som efterfølgende sælges på. Fiskemarkedet ved havnen og senere smag den friskfangede fisk pa nogle af byens mange fiskerestauranter.

Vest / sydvest for Santa Pola er der et 2.500 hektar naturområde, hvor salt produceres til industriel brug. Det er ikke kun beskyttet som et naturreservat, men også beskyttet af naturen. på? listen over beskyttede vore domæner, der er omfattet af Ramsar-konventionen fra 1971 og opført som “Region of Special Importance for Birds” i EU-direktiv 79/409. Er ca. 3.500 ra Flamingoerne gør deres arbejde område, men for dem, der er interesseret i fugle, er der mange andre fugle, der blandt andet kan observeres. overvintre storke i området.

Der er intet mindre end 10 strande ved Santa Pola, mange med nem adgang og gode toiletfaciliteter. Strandene er meget familievenlige og overvåges ofte af livreddere. De brede strande tilbyder masser af plads til volleyball og fodbold. Der er altid en let brise på tværs af strande, hvilket gør det behageligt at blive der også selvom temperaturen er 35-38 grader varm. Den lyse brise er også, at når strande syd for Santa Pola har ideelle forhold for vind- og kitesurfere, og Santa Pola Surf Club var så også windsurfing verdensmesterskabet i 2009.

Lige uden for Santa Pola er Tabarca, som er ideel til en heldagsudflugt. Selvfølgelig er der gode muligheder for solbadning, men også til dykning, hvor mange forskellige fisk kan opleves på Andet hold. Ae var hjemsted for mange virksomheder i mange år, som løbende angreb hele Costa Blanca kysten, men blev fordrevet i det 18. århundrede. Der er mange daglige afgange til og fra En og fra Santa Pola tager rejsen ca. 30 minutter.

I Santa Pola byen selv kan man opleve i byens centrum det rene Aussis slot bygget af det 16. århundrede af Filipe II, som forsvarer piraternes forsvar på Tabarca. Andre steder i byen er der rester af bygninger, der går tilbage til romerne. Resterne af den romerske villa i “El Palmeral”, som blev bygget i det 4. århundrede og huse en aristokratisk familie.

Byen har mange gode specialbutikker både indenfor forretningen og mad og i centrum er der en markedsbygning, der har været bøje hver dag. Her er boder med fisk, frugt, kåd og bagvArk. På lørdagen (og onsdag i sommeren) udvides markedet til området udenfor bygningen med masser af lokale frugt- og grøntsagsproducenter.

Santa Pola har i mange år været ubeboet, og det var først i det 16. århundrede, at byen igen var beboet. Siden da er byen vokset støt og roligt, og den seneste udvidelse er Gran Alacants område ca. 4 km nord for Santa Pola selv. Gran Alacant er i dag en tredjedel af Santa Polas befolkning. De forskellige områder i Gran Alacant er en god blanding af lokale og spanske eller udlændinge, der har lejet eller købt et feriehus i området. Området opbevares i lavhuse med bungalows, duplekser og villaer.

gastronomi:
Paella i mange sorter (med fisk, sort med blomstret blomst eller blandet med skaldyr og kanin) er ekstremt populær på mange restauranter. Fisk retter er selvfølgelig også? en masse retterne pa restauranter i Santa Pola, og især for byen er den rigtige Caldero, der er stuvet fisk. Forskellige typiske spanske tapasretter er selvfølgelig også? at finde pa mange af byens restauranter.

Monumenter og begivenheder:
Af historiske bygninger bør man besøge Felipe II slot i midten af ​​byen, som i dag omfatter skiftende udstillinger, det romerske hus i El Palmeral parken og ruinerne af den romerske port. På Fdez OrdoA er ez-pladsen et lille akvarium, der viser de mange fisk, der svømmer langs Santa Polas kyst. Saltmuseet, der ligger i en gammel saltfabrik, giver et spændende indblik i, hvordan salt produceres, saltvandets natur og områdets historie. Fra saltmuseet kan du også? Forskellige ruter hvor du kan observere det rige fugleliv selv.

Festivaler og arrangementer:
Den største begivenhed afholdes hvert år fra 1. til 8. september, hvor Virgen de Loreto, byens skytshelg, fejres med parader og parader, hvor kampene mellem myrer og kristne genskabes. Semana Santa (den hellige uge) går fra Palm søndag til søndag aften, hvor spanierne mindes og fejrer Jesus ved flere processioner gennem byen. I disse dage er der et middelalderligt marked hos Pa pladsen inde i slottet. Den 16. juli hvert år er der processioner til Are for Virgen de Carmen, som er folks skytshelgen. Ved blomsterofferet husker de dem, der er døde i sA’erne, og om aftenen er der et stort fyrtårn.

Sport: Fra de store klipper nord for Santa Pola er der perfekte vindforhold for paragliding. Den store sikkerhed i vinden hver dag går også område specielt velegnet til drage og windsurfing.

Beliggenhed: Santa Pola er forbundet med resten af ​​kystbyerne på Costa Blanca med N-332 motorvejen og ind i Elche’s CV-865. Santa Pola ligger ca. 20 km fra Alicante og kun 14 km fra Alicantes internationale lufthavn El Altet med fly til andre større spanske byer som Madrid og Barcelona samt større europæiske lufthavne. Ryanair, EasyJet, Transavia, Vueling, Iberia, Norwegian, SAS og Air Berlin er nogle af de flyselskaber, der driver lufthavnen. Gran Alacant-kvarteret ligger kun 10 km fra lufthavnen.

Information source: costablanca.org, santapola.com og turismosantapola.es

« tilbage